Tuesday, 3 October 2017

Hello Oktober!

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Carian Google

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hello Oktober!

Bukan main nak berhai-hai kat Oktober kan. Bukan apa, bila masuknya bulan Oktober maknanya sudah hampir sampai masa untuk menghabiskan saki-baki cuti yang ada. Tiga bulan terakhir ni kira kena buat plan cuti cantik-cantik send kat boss lha. Kena plan elok-elok agar Boss dapat approve dengan segala senang hatinya. Ahah! Tak pernahnya dengan senang hati. Tu ayat nak menyedapkan hati sendiri jaa. Ekekeke...

So sebelum kita peningkan kepala nak buat Leave Plan... jom kita jalan-jalan cari makan. Lately ni asyik nak makan itu ini saja. Makan, makan dan makan tapi tak besar-besar gak pun. Tett...

#makanmausedap

Itu hashtag saya. Makan kat mana pun tak pa, janji sedap dan menepati citarasa. Sape nak join, jommm. Makan ramai-ramai, bayar sendiri-sendiri hokeeh! Haha.. Okay, kita tengok gambar food jaa lha kot. Boleh gak cuci-cuci mata kan. Semua ni sebahagian daripada menu saya sepanjang minggu lepas. Sebahagian maksudnya ada lagi la kan... hahah~

Nasi Beriani Sri Ananda Bahwan

Nasi Lemak Pandan wt Ayam Goreng dan Sambal Udang + Coconut Shake
Laksa Campur + ABC Special dan Tea O Ais Limau

Peknga wt Sambal Bilis dan Sambal Sardin
Apple 

Roti Bakar Telur Goyang wt Sosej dan Kacang Panggang
Cendol Jeti Lumut
Coconut wt Ice Cream


Adios!

Friday, 29 September 2017

Rindu Nak Menulis

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Carian Google


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

#rindu

Dua tiga hari kebelakangan ni asyik teringat-ingat sahaja blog ni. Rasa rindu membuak-buak nak menulis balik. Sehari jugak la ambil masa mencuci segala sawang-sawang yang ada. Siap cuci, jalan-jalan Blokwalking kawan-kawan blogger. Fuhhh...sehari memang tak habis baca coretan-coretan kawan-kawan semua.

#dowhatyoulove

Pejam celik pejam celik hampir empat bulan juga tak update blog. Ramai yang bertanya kenapa menyepi? Ya.. kekangan masa. Cuma itu alasan yang ada. Tapi kalau nak salahkan masa pun macam tak kena juga. Semuanya berbalik pada diri kita sendiri. Kalau dah suka, masa akan ada untuk itu. Betul tak?

Tak ada cerita yang nak ditulis? Ni nampak sangat bohong...huhuhu... Cerita banyak sangat... kalau buat 'To Do List" rasanya tiap-tiap hari post pun lebih dari cukup. Rajin dengan tak rajin ja. Wahhh...Ko ni As.... haha :)


#100000pageview

Belek punya belek blog ternampak la total pageview dah mencecah 100 000 lebih pengunjung. Waa... tetiba rasa teruja gitu. Jom lha kita aktif berblog balik... Ah, tetiba kan!! Haha...

Okay lah, jangan cakap kosong saja. Jom kita menulis.

Adios!

Tuesday, 30 May 2017

Salam Ramadan 1438H

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Carian Google

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.



Marhaban Ya Ramadan :)

Alhamdulillah... Ramadan datang lagi. Pastinya Ramadan kali ini menjadi Ramadan yang ditunggu-tunggu... Aku mengharapkan Ramadan yang indah... namun andai takdir menentukan impian tidak menjadi kenyataan...aku pasrah.

Sesungguhnya Dia sebaik-baik perancang!


Apapun jua, maafkan segala salah dan silap. Maafkan segala kekhilafan diri.




Salam Ramadan Kareem.

Adios!

I'm Back!

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Carian Google

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Finally, I'm Back!!


Do support me!

Thanks!


Adios!

Wednesday, 5 April 2017

SEGMEN KILAT " I NEED NEW BLOGLIST ! "

[Sumber: mellyacrayola.blogspot.my]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Segmen Kilat " I Need New Bloglist ! "
Klik jer kalau nak join. Tutup 10 April yaa :)

Adios!

Monday, 9 January 2017

2017 FIRST GIVEAWAY BY SFRNFZL

[Sumber: realsviors.blogspot.my]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Jom geng kita join GA yang havoc ni. Sebab apa havoc...? Sebab hadiah dia best giler.. hihi... Tak caya...? Klik SINI.


Jangan lupa join tau :)

Adios!

Friday, 6 January 2017

New Year Giveaway by MF

[Sumber: myafarisha.blogspot.my]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017.
Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini,
14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah:

Grand Top Referral : RM100

Weekly Top Referral : RM20
(21hb, 28hb, 4hb)

Planner x 2 winners
Topup RM10 x 2 winners
Pouch x 2 winners

*hadiah akan diupdate dari masa ke semasa*


Adios!