Thursday, 15 February 2018

Ada Untukmu - Nubhan

Teks: As Samsudin
Sumber: Youtube

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

[Ada Untukmu]

Sedih dan sayu...
itu yang terasa bila dengar lagu ni dinyanyikan Dia.
tergambar ketulusan dan kasih sayangnya...
kerinduannya...
padaku...

Cewahh... nak berjiwang lak :)

Saja jew... kihkihkih...

Jom kita layan..


Ada Untukmu

Di sana pungguk menanti
mengharap bulan membalas rindu di hati
di sini aku berdiri
menunggu penuh dengan kesabaran

Tanpa manis madah
janji yang puitis
tuk persembahan
hanya ketulusan 
sekeping hati suci

Aku
berikan kasih
kalau itu yang kau mahu dariku
Aku
berikan cinta
untuk membahagiakan harimu
Aku
Sayang dirimu
biarpun nafas ku sampai terhenti

Akanku kota janji kita
mendirikan Taj Mahal cinta
seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Terasa indah pabila berdua
semakin tiba saat bahagia
merai cinta kita

Aku
berikan kasih
kalau itu yang kau mahu dariku
Aku
berikan cinta
untuk membahagiakan harimu
Aku
sayang padamu
biarpun nafas ku sampai terhenti

Akanku kota janji kita
mendirikan Taj Mahal cinta
seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

#akudankamu


Much💗,

Monday, 12 February 2018

Jampi - Hael Husaini

Teks: As Samsudin
Sumber : YouTube

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

#AJL32
#Tahniah



JAMPI

Bermula pandang pertama
Terlihat kamu di depan mata
Terasa debar di dada
Menahan rasa bila kau ada

Kau buat ku terpaku
Sepertinya diriku yang mahu
Diri kamu

Dan bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai

Ha ha ha aku ketawa
Terasa aku tak tentu arah

Kau buat ku terpaku
Sepertinya diriku yang mahu
Diri kamu

Dan bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai

Malam... berganti malam
Masih terbayang
Apa yang berlaku
Pada diriku
Ternyata kamu
Ternyata kau mahu diriku
Selamanya kau milik ku

Dan bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai

#akudankamu


Much💗,

Bestnya join GALS, hadiah untuk 5 PEMENANG

[Sumber: http://www.lubukseni.com]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Seronok tau join giveaway LubukSeni.com
So far, puas hati dengan hadiah yang di-offer. Selain spesis jarang ditemui, hadiah meleleh tu untuk ramai pemenang. Kali ni, pemenang untuk 5 orang. Ramai tuhhh, rugi la tak join kanss.

Nak join giveaway? Klik je gambar bawah ni ya!


Banyak rupanya entry menarik kat LubukSeni.com . Kalau sesaperrr minat seni eloklahh singgah blog ni sebab memacam idea uols boleh dapat. Antara perkongsian dalam blog ni ialah:

Dah alang-alang singgah tu, jom Follow BLOG Lubuk Seni [tekan sini] Jom korangg follow LubukSeni sebab lepas ni, banyak lagi entry kreatipp penuh warna-warni. 
Follow rerapatt okke!


Much💗,

Friday, 9 February 2018

A SFRNFZL Giveaway

[Sumber: https://realsviors.blogspot.my]


Klik banner untuk join ya :)

Saya suka berblogging kerana ia sebagai satu terapi diri daripada stress, juga dapat melatih diri saya menjana idea-idea yang lebih baik untuk penulisan saya.


Much💗,

Friday, 26 January 2018

Sedikit Renungan

Teks: As Samsudin
Foto: Carian Google

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


" Allah SWT tidak akan membebani seseorang kecuali sesuai dengan kemampuannya." 

(Al-Baqarah : 286)


Much💗,

Friday, 19 January 2018

Saya Nak Masuk Bloglist January

[Sumber: https://stnrsyfh.blogspot.my]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.



Klin banner utk join :)
Semoga berjaya yea...


Much💗,

Thursday, 18 January 2018

2017 Family Birthday Treat

Teks: As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Happy Birthday To You...
Happy Birthday To You...
Happy Birthday To Princesses...
Happy Birthday To You... 🎵🎶

#Decemberbirthday
#16Disember
#17Disember

Sama seperti tahun-tahun sebelum ni, bila sampai harinya kita sambut semua sekali serentak. Dah memasing lahir bulan Disember kan. Macam biasa juga, Birthday treat dengan family...kita potong kek kat Pizza Hut jer. Senang... lagi pun semua orang suka makan pizza :)






[Volcano Cake]

Dan kek birthday sudah tentulah order daripada Blue Pink Cakes. Volcano Cake memang menjadi pilihan wajib. Sedap macam makan ais krim. Kalau sapa2 nak order sila contact Yus yea... Bukan Volcano jer... ada macam-macam lagi Premium Cake... boleh pilih nak yang mana satu. Kita orang hari tu siap dapat free lagi Cup Cake... sedap sangat... :)


Lepas kenyang makan kek dan pizza, kita semua gi shopping kat Sunway Carnival. Birthday Girls pon dapat hadiah, yang tak dak kena mengena pon beli hadiah untuk diri sendiri. Haha... kalau shopping tu memang tak tolak tepi. Tett...

Okaylah, Birthday treat cuma setahun sekali. So tunggu tahun 2018 lak...

Adios!

Much💗,